Medarbejder til Customer Care
– med flair for sprog og kundekontakt

Vi søger dig! Fordi du ønsker at være en del af en virksomhed i vækst og indgå i team, som hver dag gør en forskel og bidrager til god og professionel kundesupport.

 

Hartmanns søger for XO CARE – en spændende danske virksomhed i vækst og har brug for endnu en kollega, som kan hjælpe os med B2B ordrebehandling, forsendelse samt en bred vifte af supportopgaver. Du skal hjælpe og servicere kunderne primært i Europa på daglig basis via telefon og e-mail.

 

Jobbet
Du vil arbejde med et af de mest innovative og populære kvalitetsprodukter til tandlægeindustrien og vejlede danske, såvel nordiske og europæiske kunder. Som medarbejder hos XO CARE i Hørsholm giver du kunderne den hjælp de har brug for, når de melder sig med spørgsmål omkring forsendelser, produkter og priser. Til daglig kommer du til at håndtere både enkle og mere komplekse situationer for forskellige kunder.

 

Din profil
Det forventes at du arbejder struktureret og formår at være tovholder på mange opgaver i en hektisk hverdag, samt være kompetent sparringspartner i teamet, når der skal optimeres service procedure i forbindelse med øget salgsaktivitet. Omdrejningspunktet for din hverdag vil være besvarelser på kunde henvendelser, ordrebehandling og forsendelser. Derfor er det vigtigt, at du formår at holde overblikket i komplekse situationer og kan arbejde med deadlines. Du er udpræget serviceminded, fleksibel og sætter altid kunden i centrum både i forhold til intern og eksterne samarbejdspartnere.

 

Som vores nye kollega ønsker vi:

  • Du har erfaring fra en tilsvarende stilling, gerne fra en produktionsvirksomhed

  • Kan håndtere ordreregistrering

  • Sætter en ære i opfølgning og sikre at dine opgaver følges til dørs

  • Du har flair for tal og kan sætte dig ind i tekniske produkter.

  • Du er en god teamplayer, proaktiv, venlig og brænder for god kundeservice.

  • Du kommunikerer flydende på dansk og engelsk, samt tysk eller fransk

  • Du er skarp til IT. Gerne med indgående kendskab til et ERP-system (f.eks. Axapta, Navision eller lignende) og Office-pakken.

 

Du er garanteret et godt internationalt arbejdsmiljø og trivsel, derfor sikrer XO CARE at du er ”godt klædt på” til din rolle og tilbyder en grundig oplæring i alle jobbets aspekter. Det betyder, at du herefter har ansvar for håndtering af mails fra et XO Partners/kundesegment, som matcher dine sprogkundskaber samt harmonerer med den arbejdsmæssige opdeling mellem to personer i teamet. Dette i tæt samarbejde med interne samarbejdspartnere og kollegaer.

 

Hvad nu?

Hartmanns rekrutterer på vegne af XO CARE A/S. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte rekrutteringskonsulent Jeanette Rasmussen +45 4121 1355/ Mail Jeanette.Rasmussen@hartmanns.dk

 

Eller ansøg direkte på linket ”søg stilling”. Vi gennemfører interviews løbende.

 

Ansøg gennem Hartmanns her.

 

Om XO CARE

XO CARE A/S er en velrenommeret, familieejet produktionsvirksomhed som igennem 70 år har designet og produceret kvalitetsprodukter til tandlægeindustrien. Med hovedsæde i Hørsholm, har XO CARE regionale markedsledere og lokale agenter, der arbejder i hele Europa, i tæt samarbejde med betroede netværk af XO partneres.